Gravvårdar i sten

Hos Partille Stenmontering arbetar vi med gravvårdar på beställning. För dig i Göteborg med omnejd innebär det att vi kan restaurera äldre gravvårdar eller skapa nya i flera material, främst stensorten granit – en stensort som återfinns naturligt i svensk miljö. Granit består av kvartsit, gnejs och diabas och påverkas ytterst lite av miljöföroreningar som avgaser. Gravvårdarna i sten kan endast levereras i Göteborgs-området och placeras på kyrkogårdar med gravplats. Historian bakom gravvårdar började på de första kristna kyrkogårdarna, för omkring tusen år sedan. Man ville berätta om ett eller flera liv (familjegrav) och markera personens inflytande i sin tid. Det är med andra ord ett viktigt kulturarv som berättar historier om människorna som stod oss nära.

Vi rekommenderar granit som stenmaterial

Andra sorters sten påverkas mer av väder och vind. Marmor-, kalk- och sandsten är mer känsliga och kan vara väldigt stiliga till en början, men granit är det material som håller längst. Hos oss kan ni utforma sten, text och dekor efter egna ideer och önskemål med kunnig vägledning från oss. Tillsammans gör vi er idé till en hedervärd gravvård.

Svensk granit

All granit vi säljer är prövad och godkänd av Chalmers för användning utomhus i Sverige. Nästan all granit vi använder till minnesstenar kommer från Sverige. Gravstensmontering sker enligt Centrala Gravvårdskommitténs riktlinjer. Läs gärna vad Svenska Kyrkan säger om gravstensmontering och kontroll.

PARTILLE STENMONTERING

Gravstenar, renoveringar & gravyr

FRÅGOR?

Ring eller maila Sten Svensson

0706-09 26 09
parsten@icloud.com